Rijksweg West 55-57, 9608 PB Westerbroek Ma - Vrij: 9:00 - 12.30 | 13.00 - 17.00

REMUS sportuitlaat voor jouw MINI JCW F57

Dat de John Cooper Works uitvoering van de MINI F57 al lekker klinkt van zichzelf, dat weten de meeste autoliefhebbers wel. Maar juist een auto met een beetje vermogen, is gevoelig voor een aangepaste uitlaat. Vandaar dat REMUS een uitlaat heeft ontwikkeld die de 231 pk van deze MINI extra van zich laat horen.


Verschillende varianten REMUS uitlaat MINI

Aangezien iedere rijder een ander doel heeft, speelt REMUS daar goed op in. Zo bieden ze niet alleen een sportuitlaat aan voor dit model, maar is er ook een zogenaamde ‘racing’ sportuitlaat verkrijgbaar. Beide uitlaatsystemen hebben een diameter van 70mm, 10mm meer dan de standaard 60mm die onder de MINI zit. Daarnaast is deze lichtgewicht uitlaat gemaakt van 100% roestvrij staal. Deze aanpassing zorgt niet alleen voor een intens geluid, maar zorgt ook voor meer vermogen en koppel.

De racing variant gaat nog net even een stapje verder. Zo kun je met een afstandsbediening (sound controller) een klep in de uitlaat in vier verschillende posities zetten. Dit veranderd het uitlaatgeluid, waardoor het nog sportiever klinkt.

“Met één druk op de knop een ander uitlaatgeluid en meer vermogen en koppel. - REMUS Sound Controller”

Europese goedkeuring REMUS uitlaat

Wel belangrijk om te weten, is dat de sportuitlaat wel een ‘EC type approval’ (dit houdt in dat de aanpassing aan de Europese regelgeving voldoet en dus legaal is) heeft en de racing variant deze goedkeuring niet beschikt. Dat wil zeggen, als je de klep open zet, mag je niet op de openbare weg rijden. Leuk dus voor op het circuit, maar misschien niet de meest handige optie als het een straatauto betreft.

Benieuwd naar deze uitlaat voor jouw MINI? Neem contact op met een van onze dealers voor meer informatie, of het maken van een afspraak.

Mercedes 01 klein   Mercedes 02 kleinimage